1. Най-добрите магазини за Черен петък
2. Какви стоки се търсят на Черен петък?

Какво ви идва наум, когато се сетите или чуете, че за пореден път настава време за шопинг манията, наречена Черен петък – голямото трескаво предпразнично пазаруване? В съзнанието на повечето от нас веднага изникват картини на телевизори с огромни екрани и с червени табели, на които бели букви крещят „Разпродажба!“, мобилни телефони, дребни уреди, а защо не и перални, хладилници и пр. Или накратко – Черен петък е денят, когато повечето от нас се ориентират към секциите за черна и бяла техника. Може би няма да е излишно да споменем някои тенденции, както и някои от най-предпочитаните магазини, от които може да пазарувате.

Най-добрите магазини за Черен петък

И така, откакто се утвърди като ежегодно събитие, Черен петък привлича все повече и повече потребители. А както клиентите се ориентират кога предлаганите намаления и оферти ще бъдат най-добри, така и търговците, от своя страна, се ориентират кога търсенето ще бъде най-голямо. Традиционно, търсенето на продукти от категорията „Техника“ винаги е най-голямо. Ето защо, с подходяща маркетингова стратегия, всеки от големите физически и онлайн магазини като Техномаркет, Технополис, Зора, Емаг, на Черен петък реализира главозамайващи печалби. Именно класическите магазини за техника (Техномаркет, Технополис и др.)

предлагат най-добрите оферти, като същевременно разчитат както на привличане на клиенти на място, в огромните по площ физически магазини, така и на онлайн поръчки. Някои магазини дори вече са създали специални приложения за смартфон, откъдето с няколко клика можете спокойно да поръчате това, което сте си харесали. Може би е излишно да споменаваме предимствата на онлайн пазаруването – самият факт, че с всяка изминала година потребителите се ориентират във все по-голяма степен към този тип пазаруване, е достатъчно показателен сам по себе си. Особено видимо в това отношение е клиентското поведение при пазаруване на продукти от категориите електроника и черна и бяла техника. Онлайн платформите, като например тази на електронният магазин Emag, буквално прегряват в деня на масовите поръчки. По време на кампанията намаленията тук обикновено значително превишават стандартните размери, като причините за това са различни: липса на разходи за поддържане на физически обекти, необходимост от освобождаване от залежали стоки и освобождаване на място за нови продукти, по-ниски разходи за заплати на персонал и др.

Какви стоки се търсят на Черен петък?

Вероятно вече няма да бъде трудно да се направи извод кога и как ще бъде най-изгодно за вас да се впуснете в магията на пазаруването –  именно в края на ноември, всяка година. Така например, бихте могли да изчакате обявяването на старта на разпродажбите за Black Friday в Технополис, Техномаркет, Зора, Емаг, Денси. Категориите, в които винаги има намалени продукти по време на кампанията, са разнообразни, но най-вече това са следните групи:

  • Бяла и черна техника (големи електроуреди, лаптопи, таблети, телефони, малки електроуреди)
  • Мебели
  • Стоки за дома и градината
  • Дрехи и обувки

Предвид очакваните намаления, добре е моментът да бъде използван не само за да се поглезите с някаква нова придобивка – Черен петък 2019 ще бъде подходящ случай да се подготвите с подаръци и изненади за предстоящите коледни празници. Няма да сбъркате, ако започнете още отсега да обмисляте и планирате какви покупки искате да направите, както и да определите приемлив бюджет за целта. Еуфорията наближава и тази година! 

Кои магазини предлагат най-добри оферти за Черен петък?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Post navigation