1. Стъпки за успешно пазаруване
2. Определете конкретна сума за харчене (бюджет)
3. Направете си списък
Направете предварително проучване на пазара

Черният петък у нас идва в края на месец ноември и въпреки че този празник на пазаруването се асоциира обикновено с един определен ден, повечето търговци активират кампаниите си предварително. Както може да се предположи, в този ден по-големи обороти реализират онлайн магазините. Просто защото там пазаруването е по-лесно, по-бързо и по-удобно. Това е и причината стоките в онлайн магазините да свършват първи. За разлика от тях, при физическите магазини стоките се задържат с една идея по-дълго, главно защото петък е работен ден и повечето хора, които ходят на работа, трябва да отидат да пазаруват едва след края на работния ден. Но внимание – и там стоките свършват! Ако сте набелязали нещо предварително, по-добре не чакайте последния момент.

Стъпки за успешно пазаруване

След казаното дотук, идва опасният момент – линията на допустимото ниво на разходите, която не трябва да се прескача. Всички тези реклами, кампании, шумотевици, продукти, желания и нетърпение често се сливат в едно неописуемо необмислено хвърляне на пари, за съжаление твърде често за неща, които не са ни чак толкова необходими, но ги купуваме просто защото за намалени… Как да се справим с този проблем?

Определете конкретна сума за харчене (бюджет)

Въпреки че редица финансови институции вече предлагат бързи кредити, взимането на пари назаем невинаги е най-подходящото решение. Да, понякога се налага, но, ако това може да се избегне, по-добре да не се пристъпва към такова решение. И понеже наистина Черен петък 2019 ще ви предложи страхотни оферти, които може да ви накарат да  пръскате средства в безпорядък, най-добре е предварително да си разпределите бюджет. Преценете какви са неотложните и задължителни разходи за месеца, каква сума трябва да отделите “за всеки случай” и останалото спокойно може да бъде наречено “Бюджет за Черен петък”! И понеже търговците често разчитат на това, че в този ден всеки е готов да харчи, гледат да се освободят от залежалите стоки на всяка цена, предлагайки умопомрачаващи отстъпки. Затова, вижте по-долу още какво трябва да направите.

Направете си списък

Обикновено всеки човек си има нещичко, някакво желание за покупка, което иска да осъществи. Понякога това не е само едно нещо, понякога е нещо дребно, понякога нещо по-скъпо или по-голямо, но във всички случаи най-добре би било предварително да си направите списък с нещата, които желаете да закупите. И то – като ги подредите по важност! Това ще ви помогне на първо място да не се щурате между хилядите предложения, реклами, банери, сайтове, а на второ (не по важност) място – да не надхвърляте бюджета си. А на трето място – така ще спестите време и ще бъдете улеснени да вземете наистина това, от което имате нужда в хаоса от офети за Черен петък и шеметното пазаруване. Имайки предвид факта, че Черен петък е винаги в края на ноември, тогава е идеалният момента за купуване на подаръци за предстоящите Коледни празници. Неслучайно с Черен петък се поставя началото на голямото Коледно пазаруване. Именно тогава всички търговци пускат “ударно” най-големите си отстъпки, най-добрите оферти. Така че това е още една възможност да спестите средства – подготвяйки се предварително с подаръци за предстоящите празници.

Направете предварително проучване на пазара

Списъкът със стоки, който вече сте подготвили, не е достатъчен за пълноценно и правилно пазаруване по време на Черен петък! Необходимо е да се подготвите и с още нещо – да направите щателно и информирано проучване на пазара, на очакваните оферти, предложения, намаления, отстъпки, промоции за Черния петък. По принцип, ако предварително набележите от кои магазини ще пазарувате, впоследствие ще може да се концентрирате само върху предложенията от тях. 

Но как да проследите всички рекламни кампании, как да сте сигурни, че няма да изпуснете нещо важно или някое по-голямо намаление на един и същ желан от вас продукт? Търговците също нямат търпение да привлекат клиенти и един през друг пускат реклами, брошури, листовки, флаери. В един момент неизбежно се оказвате затрупани от информация и, вместо това да ви помогне, се оказвате още по-затруднени! В такива случаи, съветваме ви да обърнете внимание на специализираните сайтове като например Broshurko, които събират и обединяват във ваша полза брошурите и каталозите за Черен петък 2019 на всички търговци на едно място. Така е по-лесно, по-удобно, ще спестите повече пари и същевременно ще прегледате повече предложения. И тъй като всички оферти там са в систематизиран вид, няма да губите излишно време, а ще може да се фокусирате именно върху тази част от категориите, която представлява най-голям интерес за вас! Това е идеалната възможност за хора, които не приемат разглеждането на магазини като любимо занимание, и които искат да си спестят разходката без да се лишават от възможността за незабравим шопинг!


Приятно пазаруване!

Да спестим пари по време на Черен петък. Мисията е възможна!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Post navigation