1. Как се възприема Черен петък у нас?
2. Кога да очакваме Черен петък 2019??

Традиционно Черният петък (Black Friday) се организира в края на ноември, петък след Деня на благодарността. Въпреки че в България не празнуваме Деня на благодарността, ние не правим изключение при „празнуването“ на Черен Петък. В исторически план черният петък може да бъде издирен като термин и свързан със срив на фондовата борса от преди около 150 години, но в днешно време понятието се отнася предимно за един ден, изпълнен със специални промоции и оферти, подаръци и настроение. Шопинг модата, свързана с този празник, навлезе при нас преди може би около 6 години, като към настоящия момент едва ли имаме сънародник, който да не знае какво се случва по време на Черния петък. И така, Черен петък е ден, в който голям брой магазини и търговски вериги пускат множество стоки със значителен процент намаление. Всъщност намаленията в много случаи са толкова големи, че потребители и клиенти очакват с нетърпение магазините да отворят врати в петък сутринта или просто чакат пред компютрите си още от четвъртък вечерта, за да не изпуснат дългоочакваните оферти.

Как се възприема Черен петък у нас?

Всъщност събитието Черен Петък в последните години се превръща почти изцяло във виртуално преживяване, тъй като пазаруването онлайн е значително по-удобно, бързо и лесно. Но все пак гледки с огромни опашки пред вратите или на касите и препълнени магазини са нещо обичайно за Черен Петък. От този ден нататък започва началото на Коледния пазар и голямото предпразнично пазаруване. По принцип всеки от онлайн и физическите магазини определя кога да пусне разпродажбите и колко време да продължат те. Често,така нареченият Черен петък продължава и през целия уикенд след петъка, а нерядко – през цялата следваща седмица. Събитието носи голяма радост на всички потребители, но разбира се и на всички търговци. Оборотите са огромни, организацията е трескава, настроението е на макс. Единствено за куриерите може би моментът не е от най-любимите… Както и да е, все пак това, което се случва, е факт и едва ли има потребител, който да не очаква Черен Петък 2019 с нетърпение.

Кога да очакваме Черен петък 2019?

У нас Черен петък 2019 се пада на 29-ти ноември. Обикновено, една или две седмици, дори месец преди началото на разпродажбите, най-големите и утвърдени магазини и търговски вериги стартират рекламни кампании чрез радио, телевизия, брошури,медии – с цел популяризиране на предстоящата кампания. Тази година, разбира се, няма да има изключения. Очакват се страхотни оферти и намаления, така че всеки, който има намерение да се подготви предварително с подаръци за предстоящите празници в края на годината, ще може да се включи подобаващо в предстоящата кампания. Внимавайте – често най-атрактивните предложения привличат огромен брой клиенти и продуктите се изчерпват за броени минути. Предварителните рекламни кампании обикновено загатват какви ще са най-изгодните предложения, затова е добре да се приготвите предварително със своя избор. Така няма да съжалявате, че сте изпуснали някое изгодно предложение, а до следващия Черен петък ще трябва да чакате още една цяла година!

Идва Черен петък 2019! Но какво всъщност е това?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Post navigation